"ЗАПОРІЗЬКА СІНЕРАМА"-2016: 9 вересня – "Український експеримент", повна версія "Зима у вогні" і кіноніч "Молоде кіно"

8 сентября 2016

16:30 (Мала зала) – прес-конференція з творчими групами – авторами фільмів «Зима у вогні» (Ліна Кибанова та Едуард Курганський), альманаху документальних фільмів «Український експеримент» (режисер Ілля Гладштейн).

"Український експеримент" (реж. Ілля Гладштейн) – альманах короткометражних експериментальних фільмів молодих українських режисерів. Це п'ять документальних історій відносин між людиною і сучасними містами, серед яких Київ, Лісабон, Лос-Анджелес, Піски і Бровари. Світові прем'єри фільмів відбулися на третьому фестивалі Кіно і урбаністики "86". Серед учасників – переможці національного конкурсу документального кіно "Пальма Півночі".

«Зима в огне», повна назва фільму – «Зима в огне: Борьба Украины за свободу» – документальний фільм спільного виробництва США, Великої Британії та України. Офіційна прем'єра фільму відбулася 9 жовтня 2015 року на платформі Netflix. Премія «Оскар» за кращий документальний повнометражний фільм. Режисер: Євген Афінеевскій, композитор: Jasha Klebе, продюсери: Євген Афінеевскій, Ден Толмор.

Офіційний трейлер "Зима у вогні":

18:00 (Велика зала) – творча зустріч з гостями фестивалю. Показ повної версії документального фільму "Зима в огне" (Україна, Велика Британія, США, 2015).

20:00 (у фойє) – творче спілкування гостей фестивалю з глядачами.

22:00 (Велика зала) – відкритий нічний показ конкурсних робіт «Молодого кіно» для глядачів та журі. Глядацьке голосування на Приз глядацьких симпатій. Показ одного з фільмів альманаху документальних фільмів «Український експеримент». Жива музика (джаз-оркестр) та фудзона в фойє.

9 вересня голова журі "Запорізької сінерами"-2016 народна артистка України Наталія Сумська та члени журі: Ігор Гармаш – директор Департаменту культури та туризму Запорізької міської ради, Віктор Гончаров – Заслужений артист України, Віктор Попов – режисер обласного академічного музично-драматичного театру ім. В. Г. Магара, Сергій Андрієнко – кіно та телережисер оцінять більше 50-ти конкурсних фільмів, які представили митці із різних куточків України. 
 
Також журі "Запорізької сінерами" врахує думки глядачів, які мають змогу висловити їх у фойє кінотеатру імені Олександра Довженка 9-го вересня.  
 
Вперше за всю історію кінофеста на сайті кінотеатру імені О. Довженка у розділі Новини триває Кінощоденник, а кращий фільм "Молодого кіно" отримає грошову премію від Управління культури Запорізької міської ради у розмірі 10 000 грн.
 
Імена переможців стануть відомі 10 вересня, у день закриття кінофестивалю. Також 10 вересня пройде акція на підтримку ув'язненого у Росії українського митця кінорежисера Олега Сенцова. Долучайтеся, можна поставити підписи на підтримку Олега Сенцова у фойє кінотеатру, Ці підписи співвітчизників, за словами організаторів акції, побачить і сам арештант. 

Запрошуємо усіх глядачів на "Запорізьку сінераму"-2016! Вхід на всі покази - вільний. 

ДИВІТЬСЯ: Програма та графік показів XVIII кінофестивалю “ЗАПОРІЗЬКА СІНЕРАМА”

ЧИТАЙТЕ: АНОНС "ЗАПОРІЗЬКА СІНЕРАМА"-2016

Підготувала Олена Гулая